De kracht van een illustratie

Het ontwerpen en realiseren van illustraties van voorstellingen, gebeurtenissen, veronderstellingen, ontdekkingen, berekeningen en visuele waarnemingen is al duizenden jaren een kunst. Een ambacht uitgeoefend door getalenteerde illustrators. Hoe fijn is het dan dat wij, De creatieve afdeling, over maar liefst drie van dit soort talenten beschikken.

Illustraties worden volop gebruikt in online- en offline toepassingen. De waarde van een illustratie is vaak afhankelijk van het doel van je content, maar creëert meerwaarde voor je doelstellingen, merkbeleving en/of verslaglegging. De waarde van een illustratie is vaak afhankelijk van het doel van je content.

Informatieve illustraties

Er zijn hele leuke manieren om complexe of uiteenlopende informatie overzichtelijk te tonen. Infographics of verklarende animaties zijn hier goede voorbeelden van. Of verklarende animaties. Met herkenbare figuurtjes wordt taaie kost behapbaar.

Ondersteunende illustraties

Een illustratie kan ‘saaie’ content enorm verrijken, en is vaak to the point. Een beeld zegt meer dan woorden. Soms is fotografie niet voorhanden of vertellen beelden niet het juiste verhaal. Een illustratie biedt dan een uitstekende oplossing.

 

Persoonlijke illustraties

Illustraties kunnen een belangrijk onderdeel zijn van je branding. Een mascotte, logo figuur etc. kan er voor zorgen dat gebruikers een merk sneller herkennen en geven het ook een gezicht. Een rijk geïllustreerde verpakking kan een doelgroep op speelse wijze aanspreken en zorgen voor de nodige stopping power.

Conceptillustraties

Regelmatig vervaardigen we storyboards voor fotografie en video. Hiermee creëren we inzicht en grip op het verhaal dat we willen vertellen, de scenes en verhaallijn. Big ideas voor een merkidentiteit kunnen uitstekend worden gevisualiseerd door ‘conceptschetsen’.